Uutisia

25.1.2011 Missä ovat naiset?

Ihmiset ja toimittajat ovat viime aikoina ihmetelleet, että miksi etusivu täyttyy miehistä siinä missä naiset loistavat poissaolollaan. Avaan siksi hieman syitä tähän.

Landelooks on ehdottomasti tasa-arvon kannalla, ja ideaali olisikin tietysti kuvasto, jossa nähtäisiin tasapuolisesti eri-ikäisiä naisia, miehiä ynnä muita. Kuitenkin käytännön kenttätyössä törmään usein samoihin ongelmiin lähestyessäni upeaa naista.

Kolme yleisintä ongelmaa:

1. Kohdehenkilö kääntää katseensa pois ja osoittaa kaikin tavoin kehonkielellään, että ei tahdo tulla puhutelluksi. Tällöin en tietenkään jatka hänen henkilökohtaisen tilansa loukkaamista.

2. Henkilö hyväksyy kontaktin, mutta vähättelee upeaa asuaan toivoen, että olisin kuvaamassa sitten kun hänellä on yllään “paremmat” ja juhlallisemmat vaatteet.

3. Säteilevän näköinen kohdehenkilö pelkää, että hänen vaatteiden sisällä sijaitseva ulkomuotonsa ei kelpaa mannekiiniksi ja sen vuoksi uskoo joutuvansa pahalla tavalla naurunalaiseksi, kun hänen kuvansa nähdään.

Minusta tämä on surullista. Älkää käsittäkö väärin – jokaisella on tietysti oikeus kieltäytyä kuvatuksi tulemisesta selittelemättä sitä kellekään! Harmillista on sen sijaan se, että loistavat, elävän näköiset ihmiset häpeävät ulkomuotoaan ja tuntevat täysin syyttä huonommuutta pelkän ulkonäkönsä vuoksi. Koska tätä itsevarmuusongelmaa esiintyy nimenomaan naisia kuvattaessa, uskon se johtuu aikamme uniformaalisista muoti- ja kauneuskäsityksistä.

Joten hyvät naiset! Koettakaa ajatella asia niin, että jos lähestyn teitä kameroineni, se jo yksin on tae siitä, että olen arvioinut teidät upean näköisiksi. Kieltäytykää toki kuvasta, mutta tehkää se ylpeydellä älkääkä sisäisestä pakosta.

On vielä mainittava, että olen ylpeä tämän blogin lukijoista ja kommentoijista. En ole tavannut juurikaan sellaisia puheenvuoroja, joissa tässä blogissa esiintyviä malleja olisi arvosteltu negatiiviseen tai epärakentavaan sävyyn, vaan päinvastoin ryöppyävän positiiviseen hyvien kommenttien virtaan. Se on omiaan luomaan parempaa mielipideilmastoa uusienkin mallien tulla esiin. Vaikka itsekin nauran joskus yhtä mittaa tätä sivua toimittaessani, kyse on aina positiivisista ajatuksista. Pidetään tämä näin.

Kohtaamisiin!

Terveisin lande1

22.1. Landemix!

Lähde akustiselle landekierrokselle! Aitoa tunnelmaa suoraan kaiuttimesta korvaan.

Matka alkaa hiekkakuopalta, jossa kruisaamme maastopyörillä livettävässä sannassa upeat takit hulmuten ja painovoimaa hyppyrin kohdalla uhmaten, koko jengin ihaillessa menoamme. Siitä päästäänkin jo rehvakkaaseen marjastustunnelmaan, jossa moottorisahaakin jo käynnistellään.

Seuraavana aamuna pukeudutaan puuhiin lähdettäessä klassikkoasusteeseen, haalariin, jonka sisällä kaikki sujuu paremmin. Iloinen markkinatunnelma vahvistaa kylähenkeä.

Illalla lähdetään tarakat bassotaajuuksista rytkyen ajamaan torirallia. Ajatuksissa saattaa olla joku upea muotikuvastossa esiintyvä mielitietty, jonka häikäisevää hiihto- tai pilkkilookkia ihaillaan salaisesti.

Saaristossa käydään herkissä tunnelmissa siikaverkoilla. Sitten ollaankin jo valmiita kokemaan haikeaa nostalgiaa maaseudun kuolemisen ja vähenevien palvelujen vuoksi. Lopuksi hiljennytään omaan tölliin lämmittelemään.

Kuuntele lauantain hittikimara tästä! Täydellinen taustanauha myös Landelooksin selailuun.

Landemixiin lainatut muusikot ja kappaleet (kaikki oikeudet kuuluvat tekijöille):

Jesse: Hanaa
Eläkeläiset: Tervetuloa mehtään
Antero Raimo & Ovet: Haalarit
Liljan loisto: Säkkijärven polkka
Chorale: Fantasia
Anssi Kela: Mikan faijan BMW
Eino Grön: Myrskyluodon maija
Juha Hjelm: Ari, Eetu, Väiski ja minä
Jukka Poika & Jenkkarekka: Sticks for the stove

Advertisements

13 Responses to Uutisia

 1. aliena says:

  Hyvä blogi mullä on kanssa hyvä “tyyli”ota yhteytta jos kinnostaa..

 2. Liisa says:

  Tämä on ihana! Jatkakaa, jatkakaa! Kyllä niitä naisiakin vielä löytyy malliksi, kunhan sana leviää.

 3. marjo66 says:

  Siis täältä vihdoin löytyy vaatteita, joita itsekin voisin päälleni laittaa. Monet blogit on sellasia, että kauhulla aattelee jotta ne vaatteet päällä joutuis jonnekin lähtemään.
  Ja kaikki kuvat jotenkin niin lämminhenkisiä ja realistisia.

 4. arja lehtikangas says:

  Hei ihanaiset!
  Olen trendikkäästi edelläkävijä ja pukeuden tietenkin pilkkihaalareihin, toppakenkiin ja kirppisvaatteisiin. Olen aurinkoinen mummo 51 vee, Koskenkylästä. Ilmoittaudun ehdottomasti sivustonne malliksi, jos vain teille passaa 🙂 Kesämuotia odotellessa…

 5. Anita Laakso says:

  Jee, löysin blogin Kantrin sivuilta, pelastit pakkaspäiväni – jatka samaa malliin, ihanaa:)

 6. AkaanEmma says:

  Tää on hyvä! Haluaisin itse myös malliks tänne! Tulkaa ihmeessä Kokkolaan kuvaan!

 7. Kiitos blogistanne. Minäpä taidan liittyä Landelooks-liikkeeseen näin: http://www.flickr.com/photos/karibuoy/5512661897/

 8. Maahiska says:

  Voijettä, tulukees joskus kahtoo tänne Keuruulle kun me kuljetaan kylillä. Näinkin paatunut pukeutuja joskus hätkähtää kulkiessaan kenkäkaupan ikkunan ohi, siitä nimettäin näkee peilikuvansa. Eräänkin kerran pyörsimme kookaupan kahvinurkan laidalta takaisin kun tajusimme mitä meillä on yllä. Ja se oli jo paha se!

 9. Marja-Leena Niinikoski says:

  Hauska nähdä että meidän maalla asuvien pukeutumiseen kiinnitetään huomiota! Itse olen harrastanut landelooks-tyyliä sen minkä olen landella asunut eli viitisentoista vuotta. Olen erikoistunut värien yhdistelemiseen mitä moninaisimmin tavoin. Joskus itsekin yllätyn lopputuloksesta.. ja niinkin voi käydä että en pystykään elämään tiettyjen värien kanssa vaan vaatehomma menee uusiksi. Syksyllä ja keväällä ennenkuin tarkenee elämään ilman minkäänlaisia sukkahousuja, käytän parhaimman väriset sukkikset niin moneen kertaan että joudun loppuen lopuksi harsimaan niitä kokoon saadakseni vielä nauttia tiettyjen väriyhdistelmien tuomasta myönteisestä värinästä. Sitten kun kyseisistä sukkahousuista täytyy viimein murhemielin luopua, ne palvelevat vielä landea monin eri tavoin mm. ikkunanrakojen täyttäjinä ja tukina nuorille puille tai kasvihuoneessa tai missä milloinkin. Joskus myös sipulipussina tai muuna vastaavana.
  Kevät koittaa viimein ja on ihanaa päästä taas pihalleen tyylittemään työntäyteistä ulkoilmaelämää.
  Niin ja mietin vielä hetken, kenelle pukeudun? Ehkäpä jokaiselle joka sattuu joskus minut näkemään…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s